Vin terapeutic

Vin terapeutic

Util si PlacutOana Olaru

Mar?i, 22 Ianuarie 2013 – 19:10

Un specialist n biochimie din Queensland, Australia, care s-a reprofilat n domeniul produc?iei de vin, sus?ine c? a creat vinul de secole al amatorilor de alcool – un sortiment de vin benefic pentru s?n?tate, relateaz? Yahoo!News. Greg Jardine, fondatorul companiei Dr Red Nutraceuticals, a naintat o cerere de brevetare a unei tehnologii de fabrica?ie a vinului cu polifenoli modifica?i, explicnd c? descoperirea lui ar putea, n sfr?it, conferi vinului o component? medicinal? real?. Procesul pe care biochimistul l-a pus la punct presupune maturarea vinului ro?u pe o anumit? perioad? de timp, procedeu care, potrivit analizelor f?cute, a crescut semnificativ cantitatea de antioxidan?i con?inut? de licoare ?i a f?cut ca ace?ti antioxidan?i s? devin? liposolubili, nu solubili n ap?, prin urmare mai u?or de absorbit n sistemul circulator. ?i, pentru c? exist? numeroase studii ?tiin?ifice care au confirmat faptul c? antioxidan?ii sunt eficien?i n combaterea unei multitudini de afec?iuni, australianul ?i-a dat seama c? ceea ce el a descoperit ar putea avea implica?ii importante pentru medicin?.
Jardine a explicat c? s-a dedicat timp de zece ani punerii la punct a acestui proces, ns? abia de curnd a descoperit o modalitate de a spori cantitatea de antioxidan?i ?i de a men?ine totodat? gustul vinului. Aceast? b?utur? con?ine cantit??i mari de antioxidan?i, ns?, la sortimentele normale, ace?tia con?in foarte multe taninuri, substan?e cu gust astringent. Iar, dac? aceast? cantitate de antioxidan?i este crescut?, oamenii nu vor mai bea vinul, care va c?p?ta un gust nepl?cut. Ceea ce eu ?i echipa mea am descoperit a fost faptul c?, dac? vinul este maturat ?i procesul este oprit la momentul potrivit, gustul astringent se estompeaz?, iar b?utura cap?t? o arom? pl?cut?, a explicat Greg Jardine. El a precizat c?, datorit? mbog??irii cu antioxidan?i, vinul cap?t? efecte terapeutice, fiind capabil s? trateze o gam? larg? de afec?iuni, de la oboseala cronic? pn? la ncordarea muscular? ap?rut? ca urmare a unui efort fizic sus?inut. Subliniind faptul c?, indiferent de aceast? descoperire, vinul pe care l-a creat nu este un medicament, ci doar un adjuvant, Jardine a atras aten?ia c? vinul terapeutic trebuie consumat cu modera?ie, ntruct are acela?i con?inut alcoolic ca ?i vinul obi?nuit.

sursa; gazeta de sud



Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Copyright © neneamircea     Powered by WordPress MU    Designed by WPDesigner    Hosted by www.weblog.ro
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X