Imagini cu interiorul celei mai inalte cladiri din lume, Burj Dubai (Poze)

Articol publicat in: Mass-media, Societate, Stiinta, Tehnologie


Burj Khalifa sau Burj Dubai din Dubai, Emiratele Arabe impresioneaza atat prin aspectul exterior, cat si prin interiorul luxos.

Imagini cu interiorul celei mai inalte cladiri din lume, Burj Dubai (Poze)

Burj Khalifa (Burj Dubai) din Dubai, Emiratele Arabe, a fost inaugurat pe data de 4 ianuarie 2010, cu surle si trambite, ducandu-ne la ideea ca ei nu au nimic de-a face cu ceea ce se numeste criza financiara.

Turismul din Dubai este intr-o continua dezvoltare, iar o asemenea constructie era, deci, necesara. In anul 2003, Dubai avea peste 2,8 milioane de vizitatori, iar in 2010 se asteapta la peste zece milioane de turisti.

Designul cladirii a fost conceput de catre compania “Skidmore, Owings, and Merrill” (SOM), iar arhitectul celei mai inalte cladiri din lume, Adrian Smith, face parte din aceeasi companie.

GALERIE FOTO

Burj Dubai

Burj Dubai la inaugurare – 4 ianuarie 2010

Aceeasi companie s-a ocupat si de realizarea Turnului Sears din Chicago sau de Turnul Freedom din New York.

Deoarece chiar Giorgio Armani s-a ocupat de decoratiunile interioare, unul dintre cele noua hoteluri existente in interior, se va numi Hotel Armani (ocupa doar 37 de etaje din gigant).

Constructia Turnului Khalifa a inceput la 21 septembrie 2004, iar structura exterioara a fost completa pe data de 1 octombrie 2009.

In acest imens amsamblu exista peste 30.000 de locuinte de lux, unde metrul patrat ajunge si la pretul de 38.000 de dolari.

Interiorul, desi este luxos si deosebit, seamana cu Burj Al Arab, tot din Dubai.

Burj Dubai

Burj Dubai, imagine hol

In Burj Khalifa vizitatorii au parte de tot ceea ce le este necesar si inca pe atat: la etajul 124 exista un observator care ofera o imagine de ansamblu asupra orasului, iar la etajul 76 este localizata cea mai mare piscina din lume. Le mentionam doar pe acestea lasand imaginatia sa se ocupe de restul dotarilor. Daca se poate.

sursa; apropo.roLeave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Copyright © neneamircea     Powered by WordPress MU    Designed by WPDesigner    Hosted by www.weblog.ro
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X